úterý 7. ledna 2014

Mýty o ženském orgasmu!







Mýtus č. 1: Žena může dosáhnout orgasmu snadněji, pokud má její partner velký penis.

Muži, kteří se po věky obávají o velikost svého penisu, si mohou oddechnout. Pravdou je, že na velikosti opravdu tak moc nezáleží. Protože pouze první dva palce ženské pochvy jsou citlivé na stimulaci, cokoli po tuto délku je při pohlavním styku docela příjemné, alespoň z fyzického pohledu ženy. Ve skutečnosti jsou muži příliš zaujatí velikostí svého penisu, a ať už je velikost dostačující, jejich mysl není zaměřena na potěšení své partnerky a tak není žádný způsob, jak přivést ženu k orgasmu. Průzkum, který provedla Instituce Kinsey ukázal, že průměrná velikost ztopořeného penisu od špičky k místu, kde se spojuje se zbytkem těla, je 15,65 cm na délku. Obvod ztopořeného penisu je v průměru 12,29 cm. Oba tyto statistické údaje překvapily muže a ženy, kteří byli ovlivněni naší kulturou (a případně pornografickými filmy a časopisy) a mysleli si, že průměrná velikost vztyčeného penisu je přes 20 cm. Tatáž Kinseyho studie ukázala, že ve skutečnosti méně než 2% mužů má penis, který splňuje tento požadavek.

Pamatujte si, že ať už je penis větší, menší nebo průměrný, má stále schopnost pomoci partnerce dosáhnout orgasmu, a za to je daleko více hoden chvály než několik dalších centimetrů navíc.




Mýtus č. 2: Když žena orgasmu nedosáhne, sex si neužije.

Většina žen zažila, že se jich partner během sexu zeptal, jestli „už budou“. Tato otázka je důvodem tohoto mýtu. Většina lidí věří, že sex bez orgasmu pro ženu není příjemný, ale to není pravda. Zaprvé, i když je orgasmus nádhernou součástí sexuálního dovádění, jde o více, než jen o tohle. Pro páry je sex obecně fyzickým vyjádřením lásky a blízkosti. Mnoho žen si tuto intimitu nesmírně užívá, i když nenásleduje orgasmus.Za druhé, jen proto, že nedojde k vyvrcholení, neznamená, že zbytek nebyl dobrý. Orgasmus je intenzivní, příjemný pocit, ale není pro ženu jediným zdrojem sexuální slasti. Stejně jako muži, tak i ženy si užívají celý akt pohlavního styku. Za třetí, když se muž zeptá, jestli žena dojde k vyvrcholení, vynakládá na ni tlak a to zpravidla vede k předstírání orgasmu, které ve skutečnosti ubírá na jejím zážitku a mohlo by odvádět pozornost od potěšení muže, kdyby se dozvěděl pravdu. Navíc, když partner je skutečně v souladu s ženským tělem, nemusí si tuto otázku klást, protože příznaky blížícího se orgasmu jsou nezaměnitelné a nelze je zfalšovat.