sobota 28. prosince 2013

Neskutečný život zaměstnanců Facebooku: Jejich kanceláře vám vyrazí dech!



Všude je název Facebook jen jménem pro nejpopulárnější sociální síť na světě. Ne však v Silicon Valley , místě, kde má Facebook své kanceláře. Zde je Facebook životní styl a v podstatě i váš život. Možná jste dříve viděli, v jakém prostředí pracují zaměstnanci Google. Tentokrát se ale podíváme na Facebook: a ​​že se je na co dívat, to vám zaručuji! Vítejte v utopii, kterou pro své zaměstnance připravil jejich zaměstnavatel.

Celé městečko je vlastně městečkem Facebooku. Platí v něm jejich vlastní pravidla a najdete tam všechno, co byste si jen mohli popřát. Jelikož je samotných fotek opravdu nepočítaně, nejprve vám popíšeme, co na fotkách uvidíte, a samotné fotky si prohlédněte v galerii.




Samotní zaměstnanci mají na cestu do práce k dispozici kola a zaparkovat je můžete doslova až skoro při vašem stole. Nemluvě o tom, že pro zaměstnance přicházejících do práce tímto způsobem je speciálně upravená celý provoz města. Samotné město je celé navrženo tak, aby působilo velmi živě. Nikde nechybí upravená tráva a moře stromů, které doplňují pestrobarevné budovy, často pokryté plakáty či grafity.

Pokud by vás přitlačil hlad, k dispozici je opravdu skvostná jídelna s výběrem opravdu ze všeho, na co si vzpomenete. Zda milujete maso, jste vegetarián nebo holdujete sladkému, najdete tu i steaky, saláty či moře cukrovinek. Dokonce na samotném pracovišti máte plně samoobslužný bar s alkoholem.

Jíst, pracovat či odpočívat můžete kdekoliv se vám zachce. V létě běžně zaměstnanci pracují na laptopech v parku ve stínu stromů. Vaše rodina či blízcí vás mohou přijít navštívit kdy se jim zachce a vaše pracovní prostředí si můžete přizpůsobit vašemu vkusu a nikdo vám do toho nebude kecat.




Pokud byste se během práce cítili unavení, máte k dispozici množství oddychových aktivit - herní automaty, posilovna, fitness a mnoho jiného. Dokonce můžete mít běžící pás klidně hned vedle vašeho stolu. Abyste ale mohli firmu reprezentovat i mimo práci, Facebook nabízí oblečení pro zaměstnance, ale i rodiny a přátelé zcela zdarma. Na fotkách dokonce uvidíte automat se všelijakým počítačovým příslušenstvím, mezi kterým najdete například i Apple klávesnici. Také vše zdarma.

Všechny budovy a jejich interiéry jsou pokryty všemožnými plakáty a billboardy, jako například Simpsonovi, Futurama, South park, či jinými vtipnými hláškami. Určitě zůstanete ohromeni minimálně tak jako my.