úterý 5. listopadu 2013

Novodobý pás cudnosti: Dámy, tyto nohavičky vás ochrání před znásilněním!!


Materiál, z kterého jsou nohavičky vyrobené, není možné rozstřihnout či rozřezat!!


Nosíte v kabelce "kasr" (obranný sprej), když se vracíte pozdě večer domů? Zdá se, že ten už brzy bude minulostí. Nyní by se totiž ženy mohli uchránit před nedobrovolným pohlavním stykem uzamykatelnými nohavičkami. Projekt ochranného spodního prádla se zrodil v New Yorku. 

Hlavním cílem je poskytnout ženám pocit bezpečí. Nohavičky jsou totiž vyrobené ze speciálního materiálu, který je natolik pevný a pružný, že je nemožné ho rozstřihnout či rozřezat. Systém patentů na stehnech a v pasu uzamkne vložené pásky. 



A právě díky tomu násilník nedokáže stáhnout prádlo z boků. Zámek v pase připomíná středověký pás cudnosti s tím rozdílem, že klíč vlastníte jen a jen vy. Ten funguje na principu nastavení dvou ručiček do polohy jako na hodinkách.



Projekt anti-rape wear, prádlo proti znásilnění, funguje už několik let. Tvůrci se snaží vyvinout takový produkt, který by obstál v testování. Financování je formou sponzorských darů. Koncem listopadu 2013 by mělo být rozhodnuto, zda se na projekt podařilo posbírat dostatek prostředků na začátek výroby. Když se to podaří, nohavičky proti znásilnění se objeví na americkém trhu v červnu 2014.



Nad touto novinkou však visí spoustu otazníků. A to nejen praktických, ale i etických. Největším protiargumentem je to, že i když se násilník do nohaviček nedostane, může ho to rozzuřit natolik, že ženu fyzicky napadne, ba dokonce zabije.