úterý 5. listopadu 2013

Až pětina mužů si holí svou hruď!


Chloupky na hrudi byly ještě nedávno považovány za symboly mužnosti. Trendy i praktičnost dnes ale nabádají k jejich odstraňování. Podle posledního průzkumu si ochlupení na hrudi odstraňuje až 20 procent mužů a až 66 % žen je za to chválí, jelikož jim holá hruď připadá více sexy.


Zatímco v sedmdesátých letech byl chlupatý hrudník skutečnou předností mužů, bez něhož se neobešel ani James Bond či žádný jiný filmový hrdina, dnes je tomu přesně naopak.

Podle odborníka Jasona Shankeye se s holením mužských hrudníků začalo už v osmdesátých letech minulého století, kdy pánové začali chodit více do posiloven a chlubit se svými naditými hrudníky. Už v té době mnoho lidí tvrdilo, že tělo bez chloupků vypadá jednoduše lépe.

Toto všechno ještě umocnily filmové hvězdy devadesátých let - například Brad Pitt či Matthew McConaughey, kteří si oholili svou hruď a stali se tak vzorem pro milióny mužských metrosexuálů po celém světě.
Na přelomu tisíciletí se k tomuto trendu začali připojovat i sportovci, kteří tak obvykle činili z čistě praktických důvodů - bez chloupků totiž jejich pot mnohem méně zapáchá a cítí se tak komfortněji. Což potvrzují nejen fotbalisti jako David Beckham, Frank Lampard a celé mužstvo Chelsea, ale například i hráči rugby. Zároveň existují výzkumy, že tělo bez chloupků u některých sportů zvyšuje výkony (např. u plavání a cyklistiky).
Bez chloupků je dnes i představitel Jamese Bonda Daniel Craig. Ne náhodou si tak muži bez chloupků na hrudi připadají atraktivněji.